Skip to content

Beauty School Basics: Ansiktsformer

30.08.10

ansiktsformer

Alle har en ansiktsform, og det har lenge vært en ide å kategorisere folk inn i en form! Vi har oval, rund, avlang, hjerte og dråpe. Disse er myke former! Så har vi 8-kant, firkant, diamant, v-trekant, A-trekant og rektanguler, som alle er mer kantete former. Nå skal det sies at det er veldig få som faktisk ser ut som et hjerte, men disse er alle satt på spissen!

Det mange ikke vet, og her er det en del uenighet, er at ofte er man 2 eller 3 former kombinert, ikke bare en! Jeg foreksempel, er visst en oval 8-kant. oval i hårfestet og 8-kant i kjeven. Vi ser på vidde, bredde, kjeve, hake og hårfeste når vi “måler” ansiktsform.

Den ansiktsformen vi har lyst til å oppnå når vi sminker eller styler håret er oval! Det er den mest symmetriske. En med oval ansiktsform kan gjøre mer eller mindre hva man vil når det kommer til sminke og hår.

De aller fleste ansiktsformer kan manipuleres, eller fremheves med hår! Ingen former er stygge eller uattraktive, og er en del av det som gir deg særpreg! Men det er enkelte ting som bør unngås for de med mer ekstreme former.
En som er veldig rund eller firkantet burde ikke ha tung lugg, da det gjør ansiktet enda bredere. Det kan også være lurt å se på hva slags utringning du har. Er det en høyhalset, og ser du stappa ut? Jo mer hud man ser (og ikke tenk skittent her :P), jo mer ansikt virker det som man ser!
En med avlangt eller rektangulært ansikt kan med fordel ha lugg, uansett og den er tung eller en sidelugg. Dette vil gjøre pannen kortere, og dermed vil ansiktet være mer ovalt. Disse kan også gjerne ha høy hals! evt båthals.
En med hjerteform kan ha mer volum på sidene.
En dråpe kan ha mer volum på toppen osv osv.

Når det kommer til sminke, kan alt fremheves og skjules med skygge og lys (contour og highlight). Her kan man jo bare prøve på seg selv! Alle vil jo ha markerte kinnben, så her kan de aller fleste bare kjøre på, men en med dråpeformet ansikt vil kanskje ikke legge like mye contour i tinningen som en med hjerteform!

Nå har vi sett på formene som er de man tenker mest på, men disse er jo bare forfra! Ansiktet ditt er jo tredimensjonalt eller? Det er alltid noen som ser det fra siden!
Når man skal måle formen på et ansikt fra siden tenker man på pannen (den delen som står mest ut), den delen av ansiktet nesen hviler på (ikke nesen i seg selv!) og haken. Vi har da tre former.
sidelengs
Her er det ikke veldig mye vi kan gjøre med sminke, men vi kan gjøre masse med  hår! Volum og oppsetninger. En rett kan velge selv egentlig, ettersom dette er den mest symmetriske formen. En konkav form kan ha oppsettning og volum midt på. Og en konveks kan ha volum i kronen og i nakken eller en knute eller en hestehale høyt eller i nakken. Dette er for å få formen til å virke mer rett med å ikke fremheve den delen av ansiktet som er lengere frem eller bak enn resten.

Dette er kun basic regler, og det er mange som er uenige! Det er mange med rund ansiktsform som elsker luggen sin, og er kjempe fin med den! Det handler om å finne frem til det som er DEG og være stolt av det! Hvis man er i tvil derimot, kan det jo være en ide å tenke på formen sin!

Håper noen fant dette hjelpsomt!

 

signatur

Reklamer
4 kommentarer leave one →
 1. Mina S. permalink
  02.09.10 8:35 pm

  Hoho! Jeg er hjerte ved hårfestet! 😀
  Og ellers 8-kant, trooooooooor jeg x)

  Uansett, dette var gøy og lærerikt, fortsett med disse!!

 2. 06.09.10 4:56 pm

  Kjempelærerikt 🙂 Håper du koser deg masse på skolen!

 3. 14.09.10 2:04 pm

  Oh, dette visste jeg ikke! Nice!

 4. 20.09.10 4:38 pm

  Bra innlegg! Tror jeg skjønte litt mer av hva slags ansiktsform jeg har nå 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: